Kropp och Själ

Hälsoinspiration

Ta hand om din - kropp och själ!

"Den som har hälsa har hopp och den som har hopp har allt"

Här vill jag gärna ta upp kortfattade beskrivningar av några sjukdomar och besvär som är av särskild betydelse för oss kvinnor. Mitt sätt att berätta om sjukdomar och hälsa är mitt eget sätt. Jag har läst medicin, psykologi och psykiatri, är intresserad och nyfiken på vår hälsa. Jag har haft förmånen att arbetat i vården med kroppen och själen. Ont i själen ger ont i kroppen! Oro, rädsla och stress kan göra oss sjuka.

Kropp och Själ samverkar på en rad komplicerade och mycket svåråtkomliga plan. Speciellt spännande är ju den här tredje åldern. Men här finns det hälsoproblem som kan dyka upp "mitt i livet" och det kan kännas motigt och besvärligt. Många problem kan man förebygga eller behandla själv genom att ta hand om sig. Att åldras är inte sorgligt, det är verkligt och ingår i livet. Man ska inte oroa sig för att bli äldre, eftersom ett mirakel inträffar. När man kommer till en viss ålder, upptäcker man de psykologiska fördelarna med just den åldern.


Du har god nytta av att känna till hur din kropp fungerar. Genom att vara medveten om vad som kan inträffa, vara uppmärksam på farosignaler och veta vad som är normalt eller onormalt kan du avsevärt minska riskerna för att sjukdomar eller att infektioner går för långt. De flesta problem går att förebygga och behandla själv genom att ta hand om sin kropp och själ. Det gäller att hitta en bra balans mellan vila och motion och genom att äta rätt.

Jag skriver det här för att jag själv ska kunna lära mig lite mer. Tycker om att ta reda på olika fakta och läser en hel del.

Kropp och Själ

Copyright © - ElisabetB