Kropp och Själ

Hälsoinspiration

Mat - kroppens energi och byggmaterial!

"Om en person är kräsen när det gäller vinet

han dricker anses han vara en kännare. Om

han däremot är kräsen med vad han äter

anses han vara knepig"

William Dufty

 

Mat är mycket mer än en smaksensation - den är bränslet för våra kroppar. Dessutom gör den mer än förser oss med energi - den underhåller och reparerar kroppen. Vi vet ju alla att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, vitt ris, (potatis) och (pasta)!

Jag vill skämma bort kroppen och smaklökarna utan en massa socker, vitt mjöl och tillsatser. Nu äter jag mer grönt, bönor, fullkorn och fisk! De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan. Det är så lätt att äta nyttig mat när det finns så mycket gott att välja på! Och glöm inte alla våra härliga örter som har effekt på våra organfunktioner. Örter är urgamla läkemedel!


Rätt sätt att föda kroppen betyder rikligt med bra mat i riktiga proportioner och kombinationer. Mat är avsedd att rena kroppen samtidigt som den tillför näring. När vi uppnår detta dubbla ändamål får vi ut maximal fördel av det vi äter istället för att helt enkelt bara tillfredställa aptiten.

Kropp och Själ

Copyright © - ElisabetB