Kropp och Själ

Hälsoinspiration

Lev nu

Hälsan är kanske det nödvändigaste av allt. Personligen skulle jag vilja definiera hälsa som en kroppens och själens livsglädje och som en inneboende förnyelsekraft.

Få människor inser, att hälsan är det dyrbaraste de äger, de flesta tar den för givet och ägnar inte en tanke åt att underhålla och utveckla den


Rätt tanke ger kraft

Tankens makt är stor när det gäller att uppnå hälsa och personlig balans.

För många är det de bördor livet för med sig tunga att bära. Livet kan alltför ofta förefalla orättvist. Vad som faktiskt händer tycks vara svårt att påverkas i många fall – men vi har alla ett fritt val beträffande hur vi hanterar våra prövningar.


Det finns många sätt att ta livets törnar. En del människor går under, medan andra kommer stärkta ur en livskris. Det finns många exempel på människor som gått igenom en svår pärs och som hävdar att det egentligen var det bästa som någonsin hänt dem. Hur hänger det här ihop?

.

Allt som händer oss påverkar oss både fysiskt och psykiskt. I den mån det är slitsamt finns det en stor risk att vi lagrar det inom oss. Vi bär minnen av händelser som inträffade för länge sedan i varje cell av kroppen. Minnen som för länge sedan borde ha suddats ut, men som sitter inmejslad lika skarpt som om det hade hänt igår. I en del fall kommer vi inte längre ihåg vad det var som hände. Det enda som finns kvar är blockeringen i vårt psyke och muskel-

spänningen.


Det är tröttsamt att bära på en massa bördor i stället för att efter hand göra sig av med dem. I den mån du fortfarande bär på bördor från en svunnen tid gör du livet onödigt svårt. Släpp dina gamla oförrätter. Lev i ögonblicket här och nu. Du kan i alla fall inte ändra på det som en gång hänt.

Men du kan ändra på din egen uppfattning om det som hänt. Acceptera det precis så som det är. Försök att se det som att det är helt perfekt. Att uppleva livet i belysningen av ordet ”perfekt!” innebär att ge sig själv uppmuntran och stöd. Det innebär att du i varje svårt ögonblick väljer att vända det till din fördel.

Även om vi inte fastnat i det förgångna så tar vi ofta ut framtidens problem i förskott. Det finns massor att oroa sig för. Men i själva verket är det så att det enda ögonblick du någonsin behöver hantera är just den här sekunden. För just den här sekunden är det enda ögonblick du någonsin har. Och om du klarar av att leva helt och hållet i nuet så kommer du att upptäcka att när ”sedan” blir ”nu” kommer du att veta exakt vad du ska göra. Utan att ha funderat på det i förväg.

Kropp och Själ

Copyright © - ElisabetB